ph
ph
fej_home
ph
ph
ph
ph ph
Gyorsmenü
blank.gif
Főoldal
A Szuperoxigenizált víz
Orvosi tanácsadás
Munkalehetőség
Patroncsere helyek
Termékregisztráció
Víztisztító szervízeléseTermékeink Erzsébet-utalvánnyal is megvásárolhatóak!
ph
ph  

ph
Webáruház
ph
ph ph
mainbal_home

Havi részlet fizetése ügyfeleinknek
ph
ph

A VÍZLÁGYÍTÁS
 
Élvezze a lágy víz előnyeit!
Minden általunk használt víz az esőből származik, amely eredetileg lágy. Az esővíz a felszíni kőzetrétegen átszivárogva fémsókat old ki, mint pl. a kalciumot és magnéziumot, melyeket utána oldott formában szállít tovább.
 
Magyarországon szinte minden vezetékes és kútvíz tartalmazza ezeket az oldott sókat. Kemény vízről akkor beszélünk, ha az átlagosnál nagyobb mennyiségű kalciumot, illetve magnéziumot tartalmaz a víz. Azért nevezzük "kemény víznek", mert kemény lerakódásokat okoznak a vízrendszerben, ez a jelenség a vízkő. Ilyenkor az oldott ásványi anyagok kiválnak a vízből, és vastag, kemény lerakódásokkal vonják be vízvezetékeinket. A keménységét legegyszerűbben úgynevezett keménységteszterrel mérhetjük.
A vízlágyítás során ezeket az anyagokat távolítják el a vízből.
 
A Pentaqua vízlágyító készülékei ioncserés eljárás alapján működnek. A kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, amely nyomásálló műanyag oszlopba van töltve. A gyanta kivonja a kalcium és magnézium ionokat az oldatból és kicseréli nátrium ionokra. Ha a gyanta kimerült, akkor konyhasóoldattal regenerálható. Regenerálás során a sóléből a nátrium ionok újra a gyantába kerülnek, míg a magnézium és kalcium ionok szennyvíz formájában távoznak a rendszerből. Ezen folyamat által a gyanta évekig használható. A vízlágyító berendezés teljesen automatikus, csak a sót kell havonta egyszer pótolni. A vízlágyító készülék teljességgel megoldja a kemény víz okozta gondokat.
 
Ahol nem lehet beépíteni a vízlágyító berendezést, ott segít az elektromos vízkőmentesítő készülék. Beszerelése egyszerű, működése teljesen automatikus.
A vízkőmentesítő készülék nem veszi ki a keménységet okozó anyagokat, hanem meggátolja azok lerakódását, illetve a már lerakódott vízkövet feloldja, lehetővé téve a csapokon át való kiürítését.
Ezzel elérhetjük, hogy a mosó és mosogatógép, valamint a kazán és bojler védve legyenek a vízkő károsító hatásától, jelentős, akár 20-30% energia megtakarítással.
 
A kemény víznek milyen hatása van otthonára és az Ön pénztárcájára?
Kemény vízről akkor beszélünk, ha a víz, melyet a mindennapok során használunk, nagymértékben tartalmaz oldott ásványi sókat - kalciumot és magnéziumot. Ezek a sók a vízből kiválnak és vízkő formájában mindenhová lerakódnak, megkeserítve életünket. A vízkeménység mértékegysége az ún. német keménységi fok. Egy német keménységi fokú (jele: dHo) az a víz, amelynek egy literjében 10 mg kalcium só található.
 
Lágy víz: < 7 dHo
Kemény víz: 7dHo < 17 dHo
Nagyon kemény víz: > 17dHo
 
Az idő múlásával a vízkő kemény és vastag réteggel vonja be nem csak a mosógép fűtőszálait, hanem kazánja belsejét, kávéfőző gépét, a csaptelepeket, szanitereket és meleg vizes vezetékeket, komoly kárt okozva olyan más háztartási berendezéseiben is, melyek vizet használnak fel működésükhöz. Élettartalmuk jelentős mértékben lerövidül, hatásfokuk romlik és a karbantartásuk egyre több költséget emészt fel. Például az amerikai vízminőséget felügyelő tanács kutatásai szerint azok a kazánok, bojlerek, melyek kemény vizet használtak, 22-30%-kal rosszabb hatékonyságot mutatnak, így jócskán megnövelve a fűtési és szerelési költségeket.
 
Mi gondolunk a jövőre. Ön is?
Növelje gépei és fűtése hatékonyságát központi vízlágyítóval. Felejtse el a vízköves csapokat, berendezéseket! Az PENTAQUA által forgalmazott vízlágyító berendezés használatával védelmet tud nyújtani háztartási berendezéseinek, csaptelepeinek a vízkő ellen, hiszen az otthonában felhasznált teljes vízmennyiséget lágyítja. Évek során majd meglátja, hogy az Ön befektetése a vízlágyító készülék használatával könnyen megtérül. A vízlágyítás jó befektetés.
 
Lágyítsa meg vizét, tegye kellemesebbé életét! A lágy víz kevesebb házimunkát jelent! Fürdőszobájában és konyhájában a csempéi, csaptelepei foltmentesek, fényesebbek lesznek. Konyhájában az evőeszközökről a lágy víznek köszönhetően, poharakról nyom nélkül száradnak fel a vízcseppek. Kevesebb mosóporral (akár 50%-kal) és különféle vízlágyító adalékok nélkül ruhái tisztábbak lesznek és megőrzik természetes puhaságukat, színüket.
 
Ha Ön az PENTAQUA által forgalmazott vízlágyító berendezést használja, takarításkor nem lesz többet gondja a makacs vízkőfoltokkal.
 
Lágy vízzel kellemesebb a zuhanyozás! A mosásánál, de elsősorban a fürdésnél a kemény víz használata következtében gyerekeknél, érzékeny bőrű felnőtteknél elfordulhat, hogy bőrük száraz lesz, viszketni kezd. A lágy vízzel való zuhanyozás kellemesebb érzést nyújt Önnek, haját lágyabbá, rugalmasabbá, könnyebben kezelhetőbbé, bőrét selymesebbé és egészségesebbé varázsolja, hiszen a lágy vízből hiányoznak azok az oldott sók, melyek mosakodáskor a szappannal, samponnal keveredve olyan érzést hagyhatnak a bőrön, mintha egy ragadós filmréteggel lenne bevonva. Például ezért érezzük azt, amikor lágy vízzel mosakszunk, hogy nehéz lemosni a szappant. Lágy vízben jobban habzik a tusfürdő, a habfürdő és a szappan, ezért kevesebb is elég belőlük, hogy ugyanazt az élményt nyújtsák, mint amikor kemény vizet használunk.
 
Lágy vízzel finomabb az étel, zamatosabb a tea és a kávé! A keménységet okozó oldott sók a vízben ízrontó hatásúak lehetnek, ezért a kemény vízből készült étel és ital íze is más.
Például egy kiváló tea vagy kávé elkészítésénél nemcsak a jó minőségű alapanyag, hanem a jó minőségű víz is alapfeltétel. A túlságosan kemény víz tönkre teheti a legfinomabb tea ízét, aromáját is. A lágy víz pedig a közönséges teát is feljavíthatja.
 
Mennyit takarítunk meg?
- Mennyi időt, fáradtságot fordított eddig a vízkő csúf nyomainak eltüntetésére vagy legalább csökkentésére?
- Mennyit bosszankodott a kifakult, durva tapintásúvá vált ruhái miatt?
- Mennyivel fogyasztott több energiát mosó-, mosogatógépe, vagy éppen vízmelegítője?
- Mennyibe kerül gépei karbantartása, javítása?
- Mennyit ér meg az a komfort, amit a vízkőmentes háztartás ad?

Mindenki más összeget mondana erre a kérdésre, hiszen nincs két egyforma háztartás, a személyek, felszereltség és a család szokásait figyelembe véve. Egy viszont biztos, ha veszi a fáradságot és kiszámolja, meg fog lepődni az összeg nagyságán.
 
Miért éri meg?
A fentiek elolvasása után úgy-e ez már nem igazán kérdés?
 
Hogy juthat hozzá?
- Ajánlatot minden esetben helyszíni felmérés előz meg.
- Ajánlatunk elfogadása esetén szerződést kötünk.
- A szerelési díjat  minden esetben készpénzben,
- a termék árát készpénzben, vagy akár 12-60 hónapos banki kölcsönre részletekben is fizetheti.

ph
ph ph
Munkalehetőség

LEHET ÖN IS A MUNKATÁRSUNK
jobbdekor.jpg
ph
ph ph
Dokumentumok

Tájékoztatók és videók.ph
ph ph
Termékregisztrációph
ph ph
OxiClub


baldekor(1).jpg

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok ajánlásával!


ph
                             2019 Pentaqua Kft. Minden jog fenntartva.
ph
Magyar English 
ph