ph
ph
fej_home
ph
ph
ph
ph ph
Gyorsmenü
blank.gif
Főoldal
A Szuperoxigenizált víz
Orvosi tanácsadás
Munkalehetőség
Patroncsere helyek
Termékregisztráció
Víztisztító szervízeléseTermékeink Erzsébet-utalvánnyal is megvásárolhatóak!
ph
ph  

ph
Webáruház
ph
ph ph


mainbal_3

Havi részlet fizetése ügyfeleinknek
ph
ph

FORDÍTOTT OZMÓZIS ELVEN MŰKÖDŐ HÁZTARTÁSI VÍZTISZTÍTÓ BERENDEZÉS

Miért is kell a tisztított víz?
 

 • A fordított ozmózis elvén működő víztisztító eltávolítja a vírusokat, baktériumokat, vegyszereket, még a radioaktív részecskéket is kiszűri.
 • Kiváló minőségű ivóvíz lakásában a vízvezetékrendszer meghibásodása vagy véletlen vízszennyezés esetén is. 
 • Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll a tiszta friss ivóvíz.
 • Baktérium, vírus, klór, vegyi anyagok, vegyszereket, ipari szennyeződések, nehézfémek, toxikus és rákkeltő anyagoktól mentes víz a konyhában!
 • Hosszantartó jégkocka készíthető a tiszta vízből. 
 • Javítja az italok és ételek ízét. 
 • Segít a diétázóknakaz előírt étrend betartásában. Pl. ez a víz nagyon alkalmas a magas vérnyomásban szenvedő betegek kezelésére, akiknek nátriumszegény diétán kell élniük.
 • Ideális a vasalók, kávéfőző, teafőző, párologtató üzemeltetéséhez, mivel nem keletkezik vízkő.
 • A fordított ozmózissal létrehozott ivóvíz az emberi szervezet számára nagyon kedvező:
  Nem tartalmaz ásványi anyagokat, így a legtöbb eltávolítandó salakanyagot, méreganyagot tudja felvenni és kiüríteni a szervezetből. 
  Sok szabad elektront és protont tartalmaz, elősegítve a sejtek elektromágneses működésének körülményeit. 
  Az ozmózis víz homeopátiás gyógymódokhoz jól használható.
 • Nem utolsó sorban nem kell a drága palackozott vizeket megvenni, hazacipelni, amivel hosszútávon a készülék árának többszörösét lehet megspórolni, és ezért nem keletkezik rengeteg műanyag hulladék, amivel környezetet is védi!

 

Mi is az ozmózis?
 

Az ozmózis egy spontán oldószer (általában víz) külső behatás nélküli áramlási folyamata egy félig-áteresztó membránon keresztül az alacsonyabb koncentrációjú oldatból a magasabb koncentrációjú oldat felé. A félig áteresztő hártyák olyan résekkel rendelkeznek, amelyek csak bizonyos mérethatár alatti részecskéket engednek át, tehát a membrán átengedi az oldószert (vizet), de nem engedi át az oldott anyagot (a vízben lévő szennyeződéseket). Az ozmózis oka az ozmotikus nyomáskülönbség amit az oldatok koncentráció különbsége hoz létre. Ozmózis akkor jön létre amikor elválasztunk két különböző koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az oldott anyagok koncentrációs különbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás.
 
 
 
 


  

Mi a fordított ozmózis?
 

A fordított ozmózis egy olyan víztisztítási megoldás, amely eltávolítja a szerves szennyeződéseket, az oldott részecskéket, a nehézfémeket, a baktériumokat és a vírusokat az ivóvízből. A tökéletes tisztítást a Vékony Film Membrán Technológia teszi lehetővé. A vizet egy speciális a NASA által kifejlesztett kerámia membrán szűri meg, ami csak a tiszta vízmolekulákat engedi át. A különféle szennyezőanyagok ezzel szemben nem tudnak a membránon áthatolni. Ezeket a rendszer a szennyvízelvezetőbe továbbítja. Ha zárt rendszerben nyomást gyakorolunk az oldatra, akkor az oldószer, vagyis a tiszta víz átlép a hártyán a hígabb oldat felé, míg a nagyobb koncentrációjú, "szennyezett" folyadék eltávozik. Ezzel az eljárással lehet a például a sót kiválasztani a tengervízből. A fordított ozmózis során tehát az oldószer (tiszta víz) áramlik külső nyomás hatására a félig áteresztő rétegen keresztül a magasabb koncentrációjú oldatból (szennyezett víz) az alacsonyabb koncentrációjú felé (tisztított víz).
 
 

A víz tisztítására kialakított membránok mentén a tisztítandó víz állandó mozgásban van, ami folyamatosan eltávolítja a membrán felületén lerakódó szennyeződéseket. A víztisztításnak ez a módja minden eddiginél hatékonyabb, hiszen a membrán
tulajdonságaiból adódóan a szűrő eltávolítja a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyeződéseket is az ivóvízből.

 
 

A fordított ozmózis (RO) víztisztító működési elve
 

A háromszorosan előszűrt vizet a membránházba juttatjuk, és így a speciálisan szerelt, felcsévélt membránok közé kerül. Itt a szennyezett víz kettéválik a következőkre:
 
 


 
 • Permeátum: a tiszta víz, mely a membrán pórusain átjutva nyomását veszítve, a központi csövön összegyűlve szabad kifolyással távozik a gyűjtőtartályba, vagy a felszerelt csapon keresztül kiengedjük.
 • Koncentrátum: a membrán felületén palástirányban végigszaladó, szennyeződésben egyre nagyobb töménységű víz, a belépéskor tapasztalt nyomásértéken a membrán túloldalán távozik.

 

 Fordított Ozmózis ivóvíz utótisztító membránja olyan szűrő, melynek nyílása 0,0001 mikron (1 tízezred mikron!), mely a baktériumok nagyságrendjénél 1000-szer, a vírusokénál pedig 100-szor kisebbek, így azok a szűrőn nem tudnak áthatolni, visszamaradnak és a koncentrátummal a lefolyón keresztül eltávoznak az ivóvízből.
 
 
A három lépcsős előszűrés esetén, a szennyezett víz első lépésben a 5 mikronos polipropilén betétes üledékszűrőn halad keresztül, ami a nagyobb lebegő szennyező-részecskéket tartja vissza.
 
A második lépcső egy aktívszenes szűrő, amely kókuszhéjas aktívszén granulátumokból áll. Ez eltávolítja a klórt és a szerves szennyeződéseket.
 
A kaszkádrendszer harmadik foka egy 1 mikronos polipropilén szűrő. Ez felfogja az olyan szennyeződéseket, mint a homok, az iszap, vagy a rozsda.
 
A Fordított Ozmózisos Membrán (a következő lépcső) eltávolítja a vízben oldott összes szennyezőanyag 96-99,9%-át éppúgy, mint a baktériumokat, a gombákat és véglény tömlőket. A membrán (20C fok és min. 2,8 bar esetén ) akár napi 250 liter ivóvíz tökéletes megtisztítására képes.
 
Az utolsó lépcső egy utószűrés, melynek során egy aktívszenes szűrő távolítja el a vízből az esetleges gázmolekulákat, amelyek a víz ízének megváltozását eredményezhetnék.
 
A tiszta vizet egy nyomás alatt levő tartály (15 l) tárolja, amely közvetlenül a mosogatóra szerelt csapra van kötve.
 
A készülék egyszerűen beszerelhető bármely mosogató alá és bőséges mennyiségű egészséges, kristálytiszta vízzel látja el az egész családot.

 

Az RO víztisztító múltja

 

 A 60-as években a hidegháború idején tovább fejlesztették az eljárást a vegyi, biológiai és radioaktív hadviselés esetén keletkező szennyeződések kiszűrésére.
A 70-es években a műanyagipar fejlődése a membránok előállításában lehetővé tette a fordított ozmózisos víztisztítás bevezetését a háztartásokban is.
1991-ben, az öbölháborúban az amerikai hadsereg 8000 db RO membrános készüléket használt az ivóvíz előállítására.
Az egészségügyben a magas vérnyomás kezelésben és a vese dialízis során nagyon hatékony a fordított ozmózissal tisztított víz használata
.


 
 
 
 
ph
ph ph
Munkalehetőség

LEHET ÖN IS A MUNKATÁRSUNK
jobbdekor.jpg
ph
ph ph
Dokumentumok

Tájékoztatók és videók.mainjobb_3a

ph
                             2019 Pentaqua Kft. Minden jog fenntartva.
ph
Magyar English 
ph